Vitalitás, egészség és jólét

Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk.


“Soha nem késŐ, hogy azzá válj, aki lehettél volna.” – George Eliot

Miért fontos célokat kitűzni, amikor élhetjük az életünket anélkül is? Hát nem úgy van, hogy az óvatlan pillanatok és a spontán, hirtelen döntések azok, amelyek megszínesítik a szürke hétköznapjaink

 Az alábbiakban szeretnék neked bemutatni egy-két olyan érvet, amely a célkitűzés mellett szól:

1.A kezedben van az életed irányítása
Bármennyire is furcsán hangzik, de a célkitűzés nemhogy  korlátozna, de igazából segít az életed hatékonyabb irányításában. És miért? Hát azért, mert segít kiválasztani a helyes irányt és ugyanakkor segít elkerülni a rosszat.
És ezáltal kapsz egy tisztább és világosabb képed arról, hogy hova tartasz az életben, amiből viszont egyenesen következik az, hogy több időd marad a tervezésre és a jövőre való felkészülésre.
2.Tudni fogod, hogy mi a fontosabb
A célkitűzés segít megszűrni és kiválasztani azokat a dolgokat, amelyek tényleg fontosak és félre tenni azokat, amelyek csak az időnket vesztegetik.
És ugyanakkor segít megtakarítani értékes időt és energiát, amelyet amúgy lehet, hogy fölöslegesen elpazarolnál. A tiszta és világos célokkal a szemed előtt tudni fogod, hogy mi az, amire érdemes időt szánni és mi az, ami csak idő pazarlás.
3.Valószínűleg jobb döntéseket fogsz hozni
Amikor a céljaid ki vannak tűzve, több mint valószínű, hogy könnyebben beazonosítod melyek azok a helyes döntések, amelyeket meg kell hoznod, mivel hosszú távon gondolkozol.
4.Valószínűleg abba fogod hagyni a halogatást
Mivel tudod, hogy mire kell összpontosíts és már meg szervezted a prioritásaidat, ezért nem marad hely és idő az álmodozásra és a halogatásra. Mert lefoglal a célod elérése.
5.A sikerhez vezető rövidebb utat fogod választani
A célok el fognak vezetni oda, ahol lenni szeretnél és segítenek meghatározni azt, amit tényleg el szeretnél érni. Gondolj úgy a céljaidra, mint egy ösvényre, amely egy sűrű erdőn vezet át.


És képzeld el, hogy nincs semmilyen nyom, amit követhetnél. Mekkora az esélye annak, hogy eltévedsz? Sőt, még olyan is megtörténhet, hogy soha nem találod meg a kifelé vezető utat. De egy olyan céllal a szemeid előtt, amely mutatja az utat, tudni fogod az irányt, tudni fogod, hogy merre kanyarodj és ilyen módon oda fogsz jutni, ahol lenni szeretnél.
És utoljára, de nem utolsó sorban a célok arra motiválnak, hogy elkezdj dolgozni a jövődön még ma. 

Mert soha nem késő elindulni, ha tudod, hova szeretnél eljutni.

Bövebb információ